email: profilplast@profilplast.si

telefon: +386 (0)3 781 80 33

Pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU
Profilplast, orodjarstvo in plastika, d.o.o.
Zavrh nad Dobrno 10, 3204 Dobrna
ID: SI33887101
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 2119960000
TRR: SI56 0483 5000 1203 245

Telefon: 031-675-639

E-mail: profilplast@profilplast.si


Podjetje je član Obrtne-podjetniške zborniceSlovenije.

1.      SPLOŠNI POGOJI

Lastnik spletne strani in spletne domene www.profilplast.si (vnadaljevanju: spletna stran) je Profilplast, orodjarstvo in plastika, d.o.o. (vnadaljevanju Profilplast d.o.o.).

Uporabo spletne strani štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, dase strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. Profilplast d.o.o. si pridružujepravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, takoda novo različico objavi na spletni strani. Ti splošni pogoji veljajo zacelotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki inpodstrani, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

Spletna stranwww.profilplast.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in videoelementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati aliuporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika.

Vrste uporabnikov  

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajočpodatke posredovane ob zahtevku za ponudbo in oddaji naročila. Fizična oseba jeizključno tisti uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve zanamene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za fizično osebo seuporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Profilplast d.o.o. in uporabniki medsebojne obveznostiurejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov, kadar jekupec fizična oseba.

Dostopnostinformacij

Profilplast d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednjeinformacije:

 • identitetopodjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktnepodatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta,telefon),
 • bistveneznačilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami ingarancijami),
 • dostopnostizdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopenv razumljivem roku). Ob naročilu izdelka po meri se dogovorimo za rok izdelave,kateri je odvisen od zahtevnosti naročila.
 • pogojedostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cenemorajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali ževsebujejo davke in stroške prevoza,
 • načinplačila in dostave,
 • časovno veljavnostponudbe,
 • rok, vkaterem lahko kupec, ki je fizična oseba, še odstopi od pogodbe in pogojih zaodstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilopostopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi zastike s kupci.


Ponudba artiklov in cene

Cena  je redna cena po kateri seartikel prodaja, vendar se lahko zaradi narave poslovanja cene ažurirajo inspreminjajo. Vse cene vsebujejo DDV. Ceneveljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.


Naročila in dostava
Kupoprodajna pogodba med Profilplast d.o.o. in kupcem je sklenjena vtrenutku, ko kupec potrdi svoje naročilo preko elektronskega sporočila alitelefona. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajotako za Profilplast d.o.o. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba(t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski oblikishranjena na strežniku Profilplast d.o.o. in je potrošnikom na voljo na njihovopisno zahtevo.

Načini plačila

Profilplastd.o.o. omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovinoob prevzemu preko Pošte Slovenije, DPD ali SŽ
 • popredračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • z gotovinov poslovnih prostorih podjetja Profilplast d.o.o.

Stroški pakiranja in dostave so odvisni od vsakega paketa posebej ( odvisnood teže in dolžine paketa). Kupec je pred naročilom blaga seznanjen s stroškomdostave na dom. Strošek pakiranja in dostave 30,50 eur velja le za izdelekrastlinjak.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotrajRepublike Slovenije.


Dostava

Dostavo naročenega blaga izvajajo dostavneslužbe  Slovenske Železnice, DPD in PoštaSlovenije (praviloma v dopoldanskih urah). Če ob dostavi na navedenem naslovuni nikogar, kurir pusti obvestilo ali vas kontaktira telefonsko. O odpremipošiljke vas bomo obvestili po elektronski pošti ali kontaktirali telefonsko.

V primeru, da kupec ne prevzame poslanega blaga,ga bremenijo vsi stroški neuspelih dostav.

Izdaja računa

Profilplast d.o.o. podostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, in sicer, vfizični obliki na naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški vzvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajonaročila.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročilakupec prejme obvestilo po elektronski pošti ali po telefonu, da je naročilosprejeto. Profilplast d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradizagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonskoštevilko.

Postopek nakupa zapravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pred potrditvijonaročila javi še naziv podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah,sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (t.j. fizična oseba) skladno z Zakonom o varstvupotrošnikov pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov(profilplast@profilplast.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalunedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlogza svojo odločitev.

Potrošnik moranajkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago.Potrošnik vrne blago na naslov: Profilplast d.o.o., Zavrh nad Dobrno 10, 3204Dobrna, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom odnaročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikelvrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikeluničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bilza to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilublaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, nakaterega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dnehod prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Kupec kot potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, kadar je predmetnaročila blago po meri, kot to določa 43. č člen ZVPot.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, kiopravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko oblikoali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovipogodbe, sklenjene na daljavo, določila o odstopu ne veljajo.

Omejitev odgovornosti

Profilplast d.o.o. sepo svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, kiso objavljeni na naši spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnostiartiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Profilplast d.o.o.včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, boProfilplast d.o.o. kupca obvestila o spremembah in mu omogočil odstop odpogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravicoonemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih alidrugih težav in vzdrževanja. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme(antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.


Pritožbein spori

Profilplast d.o.o.spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Profilplast d.o.o.se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistemobravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec, kije potrošnik, lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda preke-poštnega naslova profilplast@profilplast.si. Postopek obravnave pritožbe jezaupen. Profilplast d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelopritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskoziobveščalo o poteku postopka.

Profilplast d.o.o. sezaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje,njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, kinastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik nesproži spora pred sodiščem. Zato si Profilplast d.o.o. prizadeva po svojihnajboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnegareševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.


Izvensodnoreševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskiminormativi (32. člen Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, vnadaljevanju ZiSRPS) ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanjapotrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi gapotrošnik lahko sprožil v skladu z ZiSRPS.

Profilplast d.o.o., kikot ponudnik blaga in storitev omogoča sklepanje pogodb na daljavo na območjuSlovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformoza spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Navedena ureditev izhaja izZakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov terspremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Platforma za SRPS jedostopna na

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.