email: profilplast@profilplast.si

telefon: +386 (0)3 781 80 33

Rastlinjaki

Odločitev, da si postavite rastlinjak, pa čeprav majhen, vam bo obogatila jedilnik s svežo domačo zelenjavo. Hkrati pa se boste lahko že zgodaj februarja hodili gret v svoj vrtiček, kjer boste uživali ob setvah in kaljenju prvih sadik. Čeprav je takrat zunaj še mrzlo in sneg, je lahko ob sončnem vremenu v rastlinjaku prav prijetno toplo.

  • bistveno si podaljšate sezono pridelave zelenjave (merjeno dne 31.1.2013 ob 13: zunaj 9 C ,sončno, zasnežena polja, v rastlinjaku 19 C )     
  • odlikuje ga preizkušena kakovost: neurja, toča,sneg,žled (rastlinjak, postavljen v Zavrhu nad Dobrno, je prestal vse vremenske nevšečnosti od leta 2005 naprej)
  • ugodna cena
  • naredimo ga po vaši meri
  • nudimo vam garancijo na zadovoljstvo (že z nakupom ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar)
  • zagotovljeni  posamezni nadomestni deli (folija, kotni el.,profili...)

Opis rastlinjakov:

Rastlinjak je sestavljen iz UV stabiliziranih plastičnih profilov in veznih elementov. Čez sestavljeno ogrodje je poveznjena UV stabilizirana folija, ki je dodatno privijačena z letvicami in kotniki. Ogrodje je stabilno, trdno. Naknadno vzdrževanje ni potrebno, razen zamenjave folije po nekaj letih. Odsidran rastlinjak lahko prenesete na drug prostor in s tem omogočite kolobarjenje. Zaradi optimalne konstrukcije dobro prestane tudi sneženje, saj sneg sam spolzi dol. Rastlinjak deluje tudi kot zaščita pred divjadjo in ostalimi škodljivci.

Video – postavitev rastlinjaka
VIR: RTV Slovenija; oddaja Na vrtu, julij 2009


GALERIJA RASTLINJAKOV

Rastlinjaki 1

Možne širine od 1,5 do 4m, dolžine od 1 do 10 m in več. Višina vrha 2,3 m. Standardna velikost š3 x d4 m, vedno na zalogi.

Zračenje: vrata − okno ali vrata − vrata. Po naročilu  možna dodatna bočna drsna okna ali strešno okno z avtomatskim odpiralcem. Glejte cenik levo.

Folijo pri tem modelu oblikujete sami: na vsaki strani naredite tri pregibe, tako da je folija napeta, nato jo s priloženimi letvicami in kotniki pritrdite na ogrodje, odvečno odrežete. Praktično: vrata in okno na tečaje ali drsna vrata in drsna bočna okna.

Tak model rastlinjaka imamo doma postavljen že osmo leto, skozi celo leto, in je odlično prestal vse vremenske nevšečnosti. Prednost teh rastlinjakov je tudi ta, da je strošek zamenjave folije nižji kot pri rastlinjakih s krojeno folijo.

V času poletne vročine lahko rastlinjak privijačite na betonske zidake − tako omogočite več prezračitve od spodaj.

Rastlinjaki 2

Čez enako konstrukcijo kot pri prvem modelu se povezne že oblikovana − krojena UV folija. Odpiranje: vrata na zadrgo. Zračenje: bočno z zavihanjem folije. Takšen rastlinjak je bolj priročen, če ga imate namen vsako leto razstavljati, montaža je hitrejša. Lahko dodamo še dodatna vrata z okvirjem.Lasten vrt je danes stvar prestiža. Zavedanje, da je zdrava, varna in okusna zelenjava, je vrednota. Poleg hrane nam vrt nudi obilo dobre volje, povezuje družinske člane in odpravlja stres.

Slika desno:  februarja v našem rastlinjaku. Veselje je sredi zime obirati lastno pridelano zelenjavo.           
 

STREŠNO OKNO
z avtomatskim odpiranjem


Avtomatski odpiralec strešnega okna

Strešno okno je odlično za večjo prezračitev v rastlinjaku, olajša tudi vstop in izstop opraševalcem v rastlinjak. Deluje brez elektrike; raztezanje voska v ampuli omogoča, da se okno pri ca 18-24 C samodejno odpre, ob hladnem se zapre. Ko greste od doma, se rastlinjak samodejno prezračuje, po potrebi. Cena odpiralca - glej cenik levo zgoraj.

Folija

Rastlinjaki so prekriti s kvalitetno folijo (PATILUX E/AG, 0,2 mm debelo, trislojno, štirileto, visoko termično z dodatkom proti rosenju). Izkušnje nam kažejo, da je življenska doba omenjene folije 8 let oz več.

Opomba: Rastlinjak, postavljen pri nas doma, je prestal vse vremenske nevšečnosti zadnji osmih let: imeli smo točo, bilo je zelo vetrovno, pozimi veliko snega. Rastlinjak je na mestu, folija je cela.Vendar kljub temu opozarjamo na izjemne vremenske nevšečnosti, kajti narava nas vedno lahko preseneti! Ob vetru pomaga, da je rastlinjak zaprt ter da je dobro pritrjen v zemljo. Ob sneženju čistimo streho, čeprav navadno sneg sam zdrsne dol. Debela ali ostra toča lahko poškoduje folijo. Morebitne poškodbe rastlinjaka v takih primerih niso vzrok za reklamacijo. Pomembno je, da je rastlinjaka sestavljen po priloženih navodilih.

V njem uspevajo tudi melone in lubenice

Otroci ga obožujejo - češnjev paradižnik

V rastlinjaku, 8. marec


Imate posebne želje, želite unikaten rastlinjak? Zahtevajte ponudbo za rastlinjak po vaših merah! Povpraševanje pošljite na e-naslov: profilplast@profilplast.si Za dodatne informacije ( kadarkoli) lahko pokličete Meto na tel. 031 675 639.

           

 


Naročilo: po e-mailu: profilplast@profilplast.si
ali pokličite 031 675 639
Plačilo: po predračunu
ali po povzetju (pošta)
Dostava: Po pošti na dom: 30,50 €.
Po predhodnem dogovoru možen osebni dvig, gre v avto
PON - PET od 8:00 - 14:00 ter po dogovoru od 17:00 - 19:00. Sobota po dogovoru.
Rok dobave: rastlinjaki1 v glavnem na zalogi, rastlinjaki2 do dva tedna.
Montaža: Po dogovoru možna tudi postavitev rastlinjaka.