OSNOVNI PODATKI

Naslov: Profilplast d.o.o., Zavrh nad Dobrno 10, 3204 Dobrna
Telefon: +386 (0)3 781 80 33
Faks: +386 (0)3 781 80 34
Email: profilplast@profilplast.si
Identifikacijska številka: SI33887101
Matična številka: 2119960
Registrirana dejavnost: Proizvodnja izdelkov iz plastičnih mas, Proizvodnja orodij
Št. redno zaposlenih: 8
Vodstvo: Miroslav Jakop in Marjeta Jakop

 

Podjetje Profilplast, d. o. o., deluje kot družinsko podjetje z več kot 30-letno tradicijo. Delamo za industrijo bele tehnike, pohištveno industrijo, kmetijstvo in druge specifične kupce, tudi za avtomobilsko industrijo. Naše bogastvo je znanje, ki ga imamo na svojem področju, saj lahko izdelamo kompleksne izdelke in tako ustrežemo najzahtevnejšim kupcem.

KOLEKTIV

Ponosni smo na dobro ekipo zvestih sodelavcev iz okoliških hribov: mladi zagnani fantje, ki s podporo izkušenih mačkov na področju orodjarstva in montaže dosegajo najboljše rezultate. Lahko se pohvalimo, da nekateri zaposleni izkazujejo pripadnost in zvestobo podjetju že več kot 20, celo 30 let, kar je v današnjih časih redkost.

Svoje delo opravljamo s srcem.

Resized Image Promo (13)
Vodstvo: Jakop Miroslav in Jakop Marjeta

Vizija in poslanstvo

Naša vizija je biti stabilno podjetje na področju orodjarstva in ekstruzije plastičnih profilov s ponudbo PROFILOV ZA VSE PROFILE. Končnim uporabnikom želimo še naprej ponujati kakovostne rastlinjake po meri in PVC-ograje po zmerni ceni.

Ko v Profilplastu razmišljamo o prihodnosti, ne razmišljamo samo o razvoju, naš cilj so zadovoljni zaposleni, trajnostni razvoj, družbena odgovornost in zadovoljni kupci. Nenehno vlagamo v nove tehnologije, kar nam omogoča, da trgu ponudimo delovna mesta prihodnosti.

Zavedamo se svoje odgovornosti do družbe, zato si po svojih močeh prizadevamo prispevati k skupnosti, v kateri delujemo, in soustvarjati boljše okolje za celotno družbo. S sponzorstvi in donacijami podpiramo različne organizacije v lokalnem okolju.

Ekologija

Zavedamo se, da je plastika dvorezen meč – veliko aplikacij je nepotrebnih in prispevajo k današnji problematiki mikroplastike itd. Vendar zlasti v svetu tehnične plastike, ki se v veliki meri reciklira, skoraj ni bolj trajnostne alternative. V našem podjetju odpad pri proizvodnji recikliramo ter ponovno uporabimo za izdelavo novega izdelka.

Vse plastične izdelke podjetja Profilplast d.o.o. je mogoče 100-odstotno reciklirati in ponovno uporabiti.

Zavedamo se pomena okoljevarstva, zato v podjetju Profilplast d.o.o. izvajamo kar nekaj ukrepov, ki zmanjšujejo obremenitev okolja. Odpadna plastika pri proizvodnji: večji del ponovno recikliramo, manjši del odvaža podjetje, ki se ukvarja z reciklažo. Stalno sledimo novim trendom in zakonodaji s področja okoljevarstva.

Zgodovina

Idejni ustanovitelj podjetja in njegov vodja je še danes Miro Jakop. Njegova samostojna podjetniška pot sega v leto 1989, še v čas Jugoslavije.

Z leti smo postopoma širili strojni park, prostore za opravljanje dejavnost in krog novih kupcev.

Začetna dejavnost je bila le predelava plastičnih mas, pozneje pa se je zaradi velikega povpraševanja po orodjih razširila še na področje orodjarstva, predvsem na specializacijo izdelave orodij za ekstruzijo – to so orodja za proizvodnjo profilov.

Danes so glavni kupci velika podjetja po vsej Sloveniji, okrog 30 % prometa pa predstavlja izvoz na zahteven trg EU, predvsem za avtomobilsko industrijo. Del prometa dosežemo tudi s prodajo po pošti končnim uporabnikom. Širši krog ljudi nas pozna predvsem po naših izdelkih, in sicer po rastlinjakih po meri ter PVC-ograjah.

Ponosni smo na Zavrh in na možnost dela v domačem okolju. Za velike projekte ni treba iti v svet, veliki projekti za ves svet se lahko izvajajo tudi na Dobrni.

Zaposlitev

Tradicija našega podjetja vključuje tudi izobraževanje v obrti. Vsako leto pripravnikom omogočamo vstop v naš poklic. V sodelovanju s poklicnimi šolami se praktični del izvaja v našem podjetju. Tako mladi kadri nastanejo v našem podjetju in so osnova za našo prihodnost.

Če vas veseli delo na delovnem mestu ORODJAR ali MONTER, tudi če nimate izkušenj, nas pokličite ali nam pišite. Ponujamo prilagodljiv delovni čas, pošteno plačilo za pošteno delo, delavnica stoji v pristnem domačem okolju na vasi.


Profilplast

Podjetje Profilplast d.o.o. je v letu 2022 pridobilo sofinanciranje upravičenih stroškov - vavčer za digitalni marketing. Izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.