vrtni rastlinjaki

Imate posebne želje glede velikosti svojega rastlinjaka oz. tople grede? Želite unikaten rastlinjak?  Pri nas vam ponujamo vrtne rastlinjake in tople grede, izdelane natančno po vaših merah. Rastlinjak 1   3 × 4 m, 292,80 €, dobava nekaj dni od naročila.

Vrtni rastlinjaki oz. topla greda Profilplast je slovenski izdelek iz naše delavnice, zato vam lahko ponudimo ugodno ceno, brez posrednikov. Vrtni rastlinjaki Profilplast so na trgu že od leta 2005. Izkušnje kažejo, da odlično prestanejo neurja, sneg in točo. Veseli smo strank, ki se tudi po več kot po 10 letih od nakupa rastlinjaka vračajo k nam po nadomestno folijo. Vsi nadomestni deli za rastlinjak so vedno na zalogi. Prodali smo že več kot 5.000 po meri narejenih rastlinjakov. Veseli smo, da s svojimi vrtnimi rastlinjaki pripomoremo k boljši samooskrbi, in to 365 dni na leto.

Glavne prednosti vrtnih rastlinjakov

Odlikuje ga preizkušena kakovost

na trgu že od leta 2005

Ugodna cena

kakovostni vrtni rastlinjaki za zmerno ceno

Popolnoma po meri

topla greda oz. rastlinjak izdelan popolnoma po vaši meri

Nudimo vam garancijo na zadovoljstvo

če z nakupom ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar

Zagotovljeni posamezni nadomestni deli

nadomestni deli so na voljo takoj

Vrtnarjenje 365 dni na leto

* merjeno dne 31. 1. 2013 ob 13. uri, zunaj 9 °C, sončno, zasnežena polja, v rastlinjaku 19 °C

Opis rastlinjakov

Vrtni rastlinjaki in topla greda so sestavljeni iz UV-stabiliziranih plastičnih profilov in veznih elementov. Čez sestavljeno ogrodje rastlinjaka oz. tople grede je poveznjena UV-stabilizirana folija, ki je dodatno privijačena z letvicami in kotniki. Ogrodje tople grede je stabilno in trdno. Naknadno vzdrževanje ni potrebno, razen zamenjave folije po nekaj letih: pri rastlinjaku1 običajno po desetih letih, pri rastlinjaku2 po petih letih. Rastlinjak lahko poljubno prestavljate na drug prostor in s tem omogočite kolobarjenje. Zaradi optimalne konstrukcije dobro prestane tudi sneženje, saj sneg običajno sam zdrsi z njega. Vrtni rastlinjaki oz. topla greda delujejo tudi kot zaščita pred divjadjo in drugimi škodljivci.

Na voljo poljubna širina do 4 m, dolžina do 10 m in več. Višina vrha 2,3 m. Najbolj prodajani vrtni rastlinjaki so dimenzije 3 × 4 m. Kliknite na cenik,  tam so navedene še ostale predlagane velikosti rastlinjakov in toplih gred.

rastlinjaki

Prvi preizkusni rastlinjak, postavljen pri nas doma, je prestal vse vremenske nevšečnosti od leta 2005: imeli smo točo, bilo je zelo vetrovno, pozimi veliko snega. Rastlinjak je na mestu, prvo folijo smo zamenjali po 13 letih. Kljub temu opozarjamo na skrajne vremenske razmere, kajti narava nas vedno lahko preseneti! Ob vetru pomaga, da je rastlinjak zaprt ter s klini dobro pritrjen v zemljo. Ob sneženju po potrebi čistimo streho, čeprav navadno sneg sam zdrsi z nje. Debela ali ostra toča lahko poškoduje folijo. Morebitne poškodbe rastlinjaka ob neugodnih vremenskih pojavih niso razlog za reklamacijo. Mehanske poškodbe folije niso razlog za reklamacijo. Pomembno je, da je rastlinjak sestavljen po priloženih navodilih.

Rastlinjak 1

 

Zračenje: vrata-okno ali vrata-vrata. Za dodatno prezračevanje v rastlinjaku priporočamo dodatna bočna drsna okna, dodatna bočna vrata ali strešno okno s samodejnim odpiranjem in zapiranjem.

Folijo pri tem tipu rastlinjaka oblikujete sami: na vsaki strani naredite tri pregibe, tako da je folija napeta, nato jo s priloženimi letvicami in kotniki pritrdite na ogrodje, presežek odrežete. Videoposnetek postopka polaganja folije je prikazan na našem YouTube kanalu. Praktično: vrata so na okviru in ni nobenih zadrg.

Prednost rastlinjaka 1 je tudi to, da folije dolgo ni treba zamenjati, saj nima šivov. Strošek zamenjave folije je nižji kot pri rastlinjaku 2.

Pri nas v Zavrhu imamo postavljene štiri rastlinjake 1 različnih velikosti.

topla greda

Rastlinjak 2

Rastlinjak 2

 

Čez enako konstrukcijo kot pri rastlinjaku 1 se povezne že oblikovana − krojena UV-folija. Odpiranje: vrata na zadrgo. Zračenje: bočno z navijanjem folije. Takšni vrtni rastlinjaki so priročnejši, če jih imate namen vsako leto razstavljati, montaža pri polaganju folije je malo hitrejša. Lahko dodamo še dodatna vrata z okvirjem ali strešno okno s samodejnim odpiralnikom.

Slabost tega rastlinjaka je, da je treba v povprečju že po petih letih zamenjati folijo, ker zadrge in šivi težje kljubujejo vsem zunanjim vplivom v naravi.

 

Posebnosti naših rastlinjakov

Samodejni odpiralnik strešnega okna

Strešno okno je odlično za dodatno prezračevanje zgornjega dela rastlinjaka, kjer je običajno najbolj vroče. Olajša tudi vstop in izstop opraševalcem v rastlinjak. Deluje brez elektrike; raztezanje voska v ampuli omogoča, da se okno pri ca. 18–24 °C samodejno odpre, na hladu pa zapre. Ko greste od doma, se rastlinjak samodejno prezračuje.

Odpiralec Okna

Rastlinjak 5              Rastlinjak 3

Folija

Rastlinjaki in topla greda so prekriti s kakovostno folijo (PATILUX E/AG, 0,2 mm debelo, trislojno, štiriletno, visoko termično odporno z dodatkom proti rosenju). Izkušnje nam kažejo, da je življenjska doba omenjene folije 10 let in več.

Oblika rastlinjaka

Naši rastlinjaki imajo običajno rahlo nagnjene bočne stranice, če želite rastlinjak z navpičnimi bočnimi stranicami, nas pri naročilu na to opomnite.

Naročilo, dostava in informacije

Naročilo: po e-pošti: profilplast@profilplast.si,
po telefonu 031 675 639   Pokličete nas lahko kadarkoli. V primeru zasedenosti se vaš klic zabeleži in zagotovo pokličemo nazaj.
Plačilo: po predračunu,
po povzetju
Dostava: po pošti,
po predhodnem dogovoru mogoč osebni prevzem pri nas,
dostava z našim kombijem.
Rok dobave: Vrtni rastlinjaki 1 v roku nekaj dni od naročila, rastlinjaki 2 v roku 10 dni od naročila.
Montaža: Po dogovoru mogoča tudi postavitev rastlinjaka.

Želite ogled rastlinjaka oz. tople grede pri nas?

Da vam lahko nudimo najboljšo storitev, so obiski mogoči le po predhodnem dogovoru.

Pokličete nas lahko kadarkoli  24/7, svoj termin obiska planirajte v času:
ponedeljek-petek

dopoldne: 9.00–13.00
popoldne: 16.00–18.00
sobota: po predhodnem dogovoru

Okoljevarstvo

Recycle001.svg  Vse plastične izdelke podjetja Profilplast d.o.o. je mogoče 100-odstotno reciklirati in ponovno uporabiti.

Galerija rastlinjakov

Preostale storitve

Primerna za zimski ter zgodnjepomladni čas: za gojenje zimske solate, čebule, blitve, pora … ali zgodnje setve in pridelavo sadik. Izkoristite jo lahko tudi v poletnem času za gojenje lubenic in melon. V topli gredi vam bodo dobro uspele, v njej  smo pridelali zelo sladke skoraj 5 kg težke lubenice in melone.

S profili in veznimi elementi si lahko sestavite hiško točno po svojih merah. Oblecite jo s folijo, lažjimi ploščami, mrežo ali po vaši ideji.
Lahko si sestavite: poljubni paviljoni, rastlinjak, tople grede, kletka za male živali, za pokritje bazena, nadstrešek za avto, otroške hiške…

Kapljični namakalni sistem, klini za talna prekrivala, opore za vrtnine, opora za kumare.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne prednosti ponujajo vrtni rastlinjaki v vaši ponudbi?

V naši ponudbi so vrtni rastlinjaki preizkušene kakovosti po ugodnih cenah, ki jih lahko izdelamo po meri, da bodo popolnoma ustrezali vašim željam. Vrtni rastlinjaki vam omogočajo, da vrtnarite 365 dni na leto, hkrati pa vaše pridelke ščitijo pred nezaželenimi vsiljivci. Samodejni odpiralnik strešnega okna s katerim so opremljeni naši vrtni rastlinjaki poskrbi za samodejno prezračevanje, saj se okno pri 18-24°C samodejno odpre, na hladu pa zapre.

Kdaj in kako uporabljamo tople grede?

Topla greda vam pozimi in zgodaj spomladi omogoča gojenje zimske solate, čebule, blitve ali drugih pridelkov. Prav tako je topla greda primerna za zgodnje setve ali za pridelavo sadik. V poletnem času je topla greda lahko idealen prostor za pridelavo lubenic in melon, lahko pa iz nje odstranite folijo in topla greda bo postala opora za kumare, grah ali podobne plezalke.

Kakšne dimenzije rastlinjakov so na voljo?

Izbirate lahko med rastlinjaki različnih dimenzij, najmanjši v naši ponudbi meri 2x 2,4 m, največji pa 4 x 6,4. Vrtni rastlinjaki v naši ponudbi so na voljo v dveh različicah. Rastlinjaki tipa 1 so opremljeni z vrati na »pante« in folijo v roli, za izdelavo pa potrebujemo nekaj dni. Rastlinjaki tipa 2 imajo folijo oblikovano in so opremljeni z vrati na zadrgo. Za izdelavo je potrebno pribl. 10 dni od naročila. Če vas zanimajo vrtni rastlinjaki si lahko več informacij preberete v ceniku, ali pa nas kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali poiskati pravo rešitev.


Profilplast

Podjetje Profilplast d.o.o. je v letu 2022 pridobilo sofinanciranje upravičenih stroškov - vavčer za digitalni marketing. Izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.